Vår visjon

Idêen bak Ollestad Kjøtt handler om interessen for mat, spesielt lokalmat, god kvalitet på råvarene, og en interesse av å ta vare på gamle håndverks tradisjoner. Den gamle «bygdeslakteren» har dessverre nesten blitt glemt i nyere tid. Vi ønsker derfor å ta frem «bestemors» kokebok og å hente frem og tørke støv av de gamle sylteformene og sette dette ut i produksjon igjen samtidig som vi vil fokusere på nytenkning av foredling av kjøtt.

Ett av våres viktigste hovedmål er å ivareta den gamle mat tradisjonen  innen kjøttfaget. Lokale slaktere og pølsemakere er snart en utdøende rase. Vi vil kontakte den gamle «bygdeslakteren» om deres erfaring og hvordan de arbeidet i gamle dager med lokal mat produksjon. Vi vil videreføre dette på best mulig måte for å bevare den gamle mat tradisjon.

Skålling av gris på Ualand ca. 1980. (Ref. «Sånn gjorde vi det før» 2017)

Våre råvarer skal være basert på en bæredyktig produksjon og en høy grad av dyrevelferd. Vi leverer produkter med en garanti for sporbarhet, høy kvalitet med minst mulig bruk av tilsetningsstoffer og at produktet er produsert etter mest mulig miljøvennlig og trygg måte.

Norsk kvit sau – snart klar for utreise til sommerbeite på Ollestad, våren 2016. Foto: Privat